Welcome to EAP forums
 Το eap-forums δημιουργήθηκε από φοιτητές του ΕΑΠ και δεν αποτελεί μέρος της επίσημης ιστοσελίδας του πανεπιστημίου.  

Κεντρικό μενού
Αρχική Σελίδα


Άρθρα
Κατηγορίες
Αρχείο
Υποβολή
Αναζήτηση


Ομάδες Συζητήσεων
Κεντρική Forum
Εγγραφή Χρήστη


Χρήσιμα
Σύνδεσμοι
Downloads


Στατιστικά
Ιστοσελίδας
Τop 10
Ψηφοφορίες


Επικοινωνία

  
Bookcrossing αγάπη μου!

Δημοσιεύθηκε από Kallia_z : 11 Thursday October @ 01:45:42 CDT

Προτεινόμενο SiteBookcrossing (ουσιαστικό) = η πρακτική του να αφήνεις ένα βιβλίο σε δημόσιο χώρο για να το βρουν και να το διαβάσουν άλλοι, οι οποίοι στη συνέχεια θα κάνουν το ίδιο
Επίτομο Λεξικό της Οξφόρδης

Πώς λειτουργεί
Διαλέγεις κάποιο βιβλίο που σε έχει συγκινήσει, τσαντίσει, ωριμάσει, νευριάζει, έχεις περάσει ευχάριστα την ώρα σου μαζί του, σου έχει σταθεί σε δύσκολες ώρες, είναι καλύτερος σύντροφος από τον πραγματικό σου (γιατί δεν σου σπάει τα νεύρα με σχόλια του στυλ «Αγάπη, δεν αφήνεις τα Πανεπιστήμια στα γεράματα για να πλύνεις κανά πιάτο; Δε θα έχουμε τίποτα για να φάμε σε λίγο!») και αφού κάνεις πέτρα τη καρδιά σου, το τραβάς με ευλάβεια από το ράφι της βιβλιοθήκης σου και κάνεις κλικ στην ιστοσελίδα www.bookcrossing.com

Στη συνέχεια γράφεις με τα καλύτερα σου γράμματα (ξέρεις, αυτά που φύλαγες σαν άσσο στο μανίκι όταν πήγαινες στο δημοτικό, και τα χρησιμοποιούσες όταν ήθελες να καλμάρεις την κυρία Ευτέρπη κάνοντας τη να αισθανθεί υπόδειγμα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας για τις διδασκαλικές της μεθόδους) και γράφεις την ηλεκτρονική διεύθυνση και τον κωδικό αριθμό (BCID) που θα σου δώσει το site για την αναγνώριση του βιβλίου. Έπειτα, έτσι απλά, το αφήνεις σε σημείο όπου θα μπορούσε κάποιος να το βρει.

Πριν βιαστείς να μου κάνεις κήρυγμα για το πόσο πρέπει να μη δανείζουμε τα βιβλία μας και να μου εξηγήσεις πως τα λεφτά δεν βγαίνουν έτσι εύκολα και αυτό που αποκτήσαμε με κόπο δεν πρέπει να …το πετάμε έτσι στο δρόμο, μάθε πως η ιδέα αυτή δεν είναι δική μου, αλλά του Ron Hornbaker, computer-boy από το Μιζούρι. Αυτά για να μην παρεξηγούμαστε!

Στην Ελλάδα προγραμματίζεται το 2ο Συνέδριο Bookcrossing για την Πρωτομαγιά του 2008 στη Κρήτη και υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα όσον αφορά στη νέα τάση των βιβλιόφιλων. Μέσα Σεπτέμβρη «απελευθερώθηκαν» περίπου 600 βιβλία στο κέντρο της Αθήνας, με δημοφιλέστερα σημεία τον Εθνικό Κήπο και τους σταθμούς Μετρό (κυρίως Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη).

Γι’ αυτό, έχε τα μάτια σου ανοιχτά…


P.S. Άρθρα με περισσότερες πληροφορίες για τα στέκια των bookcrossers θα βρείτε στη Athens Voice (27/09/2007) και γενικότερα στο internet.


 
Σύνδεση
username

password

Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, μπορείτε να ανοίξετε ένα.

Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως συμμετοχή στις συζητήσεις και δημοσίευση άρθρων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δημοφιλέστερη δημοσίευση για τη θεματική ενότητα: Προτεινόμενο Site:
e-υλικό


Κατάταξη της δημοσίευσης
Μέση Βαθμολογία: 5
Αριθμός Ψήφων: 2


Ψηφίστε τη δημοσίευση:

Εξαιρετική
Πολύ Καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή


Επιλογές

 Εκτύπωση σελίδας Εκτύπωση σελίδας

 Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο


θεματική ενότητα

Προτεινόμενο Site

κανονισμοί/όροι χρήσης | διαφημιστείτε στο eap-forums.gr


Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.034 Δευτερόλεπτα