Welcome to EAP forums
 Το eap-forums δημιουργήθηκε από φοιτητές του ΕΑΠ και δεν αποτελεί μέρος της επίσημης ιστοσελίδας του πανεπιστημίου.  

Κεντρικό μενού
Αρχική Σελίδα


Άρθρα
Κατηγορίες
Αρχείο
Υποβολή
Αναζήτηση


Ομάδες Συζητήσεων
Κεντρική Forum
Εγγραφή Χρήστη


Χρήσιμα
Σύνδεσμοι
Downloads


Στατιστικά
Ιστοσελίδας
Τop 10
Ψηφοφορίες


Επικοινωνία

Διαφήμιση

  
«Έφυγε» ο Παναγιώτης Σιαφαρίκας

Δημοσιεύθηκε από fonfon : 28 Monday June @ 03:55:36 CDT

ΝέαΘλίψη σκόρπισε στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας η είδηση του πρόωρου χαμού του πρώην προέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και καθηγητή του τμήματος Μαθηματικών Παναγιώτη Σιαφαρίκα.

Ο Παναγιώτης Σιαφαρίκας έχοντας αποσπάσει σπουδαίες τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, έφυγε ξαφνικά χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 57 ετών χτυπημένος από την επάρατη νόσο.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο το πρωί στις 11 από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αβδέλλας Γρεβενών.

Ο Παναγιώτης Σιαφαρίκας γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1953 στον Τύρναβο και ήταν παντρεμένος με την Πατρινή πρώην διευθύντρια του υποκαταστήματος της Ολυμπιακής στην Πάτρα και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά την Αθηνά, την Αιμιλία και τον Δημήτρη – Παναγιώτη.
Ήταν καθηγητής από το 1992 των Διαφορικών Εξισώσεων και Εφαρμογών αυτών στον Τομέα Εφαρμοσμένης Ανάλυσης του Tμήματος Μαθηματικών, του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είχε διατελέσει Διευθυντής Τομέα Εφαρμοσμένης Ανάλυσης, Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών (2007-2009), πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών (2003-2005, 2005-2007) και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (18/06/2004 - 09/06/2009).
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην 7η Μαθηματική Βαλκανιάδα για νέους ερευνητές, 1982, Πιτέστι, Ρουμανία. Στη συνέχεια έλαβε βραβείο από τον Δήμο της Ρώμης στα πλαίσια του Ιωβηλαίου 2000, το βραβείο Συμπάθειας 2000 στην Ιταλία για "τη συμβολή του Καθηγητή Παναγιώτη Σιαφαρίκα στον τομέα των εφαρμοσμένων μαθηματικών και ιδιαίτερα σχετικά στις ειδικές συναρτήσεις και στα ορθογώνια πολυώνυμα, όπως φαίνεται από πολυάριθμες ερευνητικές εργασίες πολύ υψηλού επιπέδου, δημοσιευμένες στα πιο έγκυρα διεθνή περιοδικά."

Επιπλέον έχει λάβει βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών, βραβείο (σε συνεργασία με την δ. Ευγενία Πετροπούλου, Λέκτορα του Γενικού Τμήματος του Παν/μίου Πατρών) Α.Φ.Πάλλα της Ακαδημίας Αθηνών με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, το οποίο απονέμεται στην καλύτερη εργασία του 2003, που αναφέρεται σε τομείς της Mαθηματικής Aνάλυσης. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή «η βραβευθείσα εργασία με τίτλο “Solutions of non-linear delay and advanced partial difference equations in the space $ell^{1}_{N imes N}$” που είναι δημοσιευμένη στο διεθνές περιοδικό Computers and Mathematics with Applications Vol. 45 (2003), pp. 905-934, χρησιμοποιεί μέθοδο συναρτησιακής ανάλυσης και αποδεικνύει ένα γενικό θεώρημα, το οποίο βεβαιώνει την ύπαρξη και την μοναδικότητα λύσεως, μιας κλάσεως μη γραμμικών (delay) προκεχωρημένων “μερικών εξισώσεων διαφορών” στον χώρο $ell^{1}_{N imes N}$ του Banach. Η απόδειξη του θεωρήματος είναι ενδιαφέρουσα. Οι εφαρμογές του θεωρήματος είναι σπουδαίες.»

Το βραβείο απονεμήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2003 στην Ακαδημία Αθηνών. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής κ. Γ. Σκαλκέας, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές πανεπιστημίων, κ.α..

Επιπλέον έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις ως Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου της Τρναβα της Σλοβακίας.

Η επιστημονική επιτροπή του Πανεπιστημίου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου κατά την σύνοδό της στην 16 Οκτωβρίου 2007 αποφάσισε ομόφωνα να αναγορεύσει τον καθηγητή Παναγιώτη Σιαφαρίκα της Σχολής Φυσικών Επιστημών «… λόγου της Εξαιρέτου Επιστημονικής, Ερευνητικής δραστηριότητας και της επιτεύξεις σας σε ένα επιστη μονικό πεδίο των μαθηματικών…» όπως αναφέρεται στο σκεπτικό αναγόρευσης. Η τιμητική αυτή τελετή πραγματοποιήθηκε στις 08 Οκτωβρίου 2008. Η πόλη της Τρναβας είναι σημαντικότατο κέντρο της Δυτικής Σλοβακίας που έχει μετεξελιχθεί σε ευρύτατα γνωστή πανεπιστημιούπολη.

Πηγή: www.attacktv.gr

Σχετική συζήτηση στο forum


 
Σύνδεση
username

password

Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, μπορείτε να ανοίξετε ένα.

Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως συμμετοχή στις συζητήσεις και δημοσίευση άρθρων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δημοφιλέστερη δημοσίευση για τη θεματική ενότητα: Νέα:
Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών!!!


Κατάταξη της δημοσίευσης
Μέση Βαθμολογία: 1.74
Αριθμός Ψήφων: 120


Ψηφίστε τη δημοσίευση:

Εξαιρετική
Πολύ Καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή


Επιλογές

 Εκτύπωση σελίδας Εκτύπωση σελίδας

 Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο


θεματική ενότητα

Νέα

κανονισμοί/όροι χρήσης | διαφημιστείτε στο eap-forums.gr


Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.036 Δευτερόλεπτα